Sağlık Hizmetleri

Okulumuzda sağlık odası bulunmaktadır.Oluşabilecek acil sağlık durumları için kurum hemşiresi görev yapmaktadır. Yaşanabilecek acil sağlık problemlerinde ilk müdahalesi yapılıp, aileye bilgi verilmektedir. Öğrencilerin gün içerinde yaşadıkları sağlık problemleri k12 net sistemine eklenmektedir. Kronik rahatsızlığı olan öğrenciler saptanarak dikkatle izlenmekte, herhangi bir hastalıktan dolayı ilaç kullanması gereken öğrencilerin ilaç saatleri titizlikle takip edilmektedir. Öğrencilerimize sağlıklı yaşama önerileri sunmak ve onları sağlık konusunda bilgilendirmek amacıyla okulumuzda sağlık eğitimini içeren sunumlar düzenlenmektedir. Her bir sunumda farklı konulara değinilerek öğrencilerimiz bilgilendirilmektedir. Sağlık eğitimi sunumları kapsamında; Sağlıklı Beslenme ve Sağlıklı Beslenmenin Çocuk Gelişimindeki Önemi, Aşı Nedir, Bizi Hangi Hastalıklardan Korur ve Neden Aşı Oluruz, Cinsel Sağlık Bilgileri, Temizlik Alışkanlıkları, Yeme İçme Alışkanlıkları...v.b. konulara değinilmektedir. Bu sunumlar gerektiğinde üniversitenin veya doktor olan velilerimizin desteği alınarak yürütülmektedir.