Kayıt Koşulları

2023 – 2024 Akademik Yılı Başvuru Şartları ve Ön Kayıt Duyurusu

ANAOKULU

• Anaokuluna36 ayını doldurmuş, tuvalet eğimini tamamlamış çocuklar arasından kontenjan dahilinde öğrenci alınır.
  • Ön kayıt işlemi; okulu ziyaret ederek, web sitesindeki ön kayıt formunu doldurarak ya da 0 372 253 10 14 numaralı telefonu arayarak yaptırabilir.
  • Öğrenci adayları, Şubat ayından itibaren PDR uzmanlarımızca, tanıma ve mülakat uygulanmak üzere, başvuru sırasına göre davet edilir.
  • Mülakatı olumlu sonuçlanan öğrenci velisinin belirlenen süre içerisinde kayıt işlemlerini yapması ile kayıt süreci tamamlanmış olur.

İLKOKUL

• sınıfa, Okul Öncesi Hazırlık Grubu öğrencilerimizin kayıt yenileme süresi içinde devam hakkı bulunduğundan, açık kontenjan dahilinde sınırlı sayıda öğrenci kabul edilir.
  • Diğer sınıflara ön kayıt ve açık kontenjan dahilinde sınırlı sayıda öğrenci kabul edilir.
  • Okula Giriş Sınavı’nda belirlenen puan sınırını geçen öğrenciler sınav puan sıralamasına göre PDR uzmanlarımızca mülakata alınır. Belirlenen puanın altında kalan öğrencilerin kayıt hakkı bulunmaz. Okul yönetimi kontenjan bulunmayan seviyelerdeki “Okula Giriş Sınavı”nı iptal edebilir. Sınav ve mülakatı olumlu sonuçlanan öğrenci velisinin belirlenen süre içerisinde kayıt işlemlerini yapması ile kayıt süreci tamamlanmış olur.

ORTAOKUL

• 5, 6, 7 ve 8. sınıflara kontenjan dahilinde, sınırlı sayıda öğrenci sayıda öğrenci kabul edilir.

LİSE

• sınıflara iki yöntemle öğrenci kabul edilir.
    • Okula Giriş ve Bursluluk Sınavı’ndabelirlenen puan sınırını geçen öğrenciler sınav puan sıralamasına göre PDR birimimizce mülakata alınır.
    • LGS sonuçlarına göre de lisemize kayıt kabul edilmektedir. LGS’de okul yönetimince belirlenecek puanı aşan öğrenciler PDR birimimizce mülakata alınır.
  • Sınav ve mülakatı olumlu sonuçlanan öğrenci velisinin belirlenen süre içerisinde kayıt işlemlerini yapması ile kayıt süreci tamamlanmış olur.
  • Okula Giriş Sınavı ve LGS sonuçlarına göre çeşitli oranlarda burs verilir. Burs oranları ayrıca ilan edilir.
  • Kayıt yaptıran öğrencilerimize; yabancı dil düzeylerini belirlemek üzere Eylül ayında “Kur Belirleme Sınavı” uygulanır.
  • sınıfa okula kabul için İngilizce dil yeterliliği ön şarttır. Okula Giriş Sınavı’nda belirlenen puan sınırını öğrenciler sınav puan sıralamasına göre PDR birimimizce mülakata alınır. Belirlenen puanın altında kalan öğrencilerin kayıt hakkı bulunmaz.
  • 11 ve 12. sınıflarasadece diğer TED okullarından yatay geçişle öğrenci kabul edilir. Bu sınıflara TED okulları dışında öğrenci kabul edilmez.