Kayıt Koşulları

2019 - 2020 Akademik Yılı Başvuru Şartları ve Ön Kayıt Duyurusu

ANAOKULU

• AnaokulunaEylül 2016 ve öncesinde doğançocuklar arasından kontenjan dahilinde öğrenci alınacaktır.
  • Ön kaydınızı; okulumuzu ziyaret ederek, web sitemizdeki ön kayıt formunu doldurarak ya da 0 372 253 10 14 numaralı telefonu arayarak yaptırabilirsiniz.
  • Öğrenci adayları, 04 Şubat 2019 tarihinden itibaren PDR uzmanlarımızca, tanıma ve mülakat uygulanmak üzere, başvuru sırasına göre davet edilir.
  • Mülakatı olumlu sonuçlanan öğrenci velisinin belirlenen süre içerisinde kayıt işlemlerini yapması ile kayıt süreci tamamlanmış olacaktır.

İLKOKUL

• İlkokul 1. sınıfa, Okul Öncesi Hazırlık Grubu öğrencilerimizin kayıt yenileme süresi içinde devam hakkı bulunduğundan, açık kontenjan dahilinde sınırlı sayıda öğrenci kabul edilecektir.
  • Diğer sınıflara ön kayıt ve açık kontenjan dahilinde sınırlı sayıda öğrenci kabul edilecektir.
  • İlkokul 4. Sınıfa ön kayıt başvurusu yapan aday öğrenciler  24 Şubat 2019 Pazar günü saat 10.00’da “Okula Giriş Sınavı”na katılacaktır. Okula Giriş Sınavı’nda belirlenen barajı geçen öğrenciler sınav puan sıralamasına göre PDR uzmanlarımızca mülakata alınacaktır. Baraj altı puan alan öğrencilerin kayıt hakkı bulunmamaktadır. Okul yönetimi kontenjan bulunmayan seviyelerdeki “Okula Giriş Sınavı”nı iptal edebilir.

ORTAOKUL

• Ortaokul 5, 6, 7 ve 8. sınıflara kontenjan dahilinde, sınırlı sayıda öğrenci alımı gerçekleştirilecektir.
  •  Ön kaydınızı; okulumuzu ziyaret ederek, web sitemizdeki ön kayıt formunu doldurarak ya da 0 372 253 10 14 numaralı telefonu arayarak yaptırabilirsiniz.
  •  Ön kayıt başvurusu yapan 5. ve 6. Sınıf aday öğrenciler 24 Şubat 2019 Pazar günü saat 10.00’da, 7. ve 8. Sınıf aday öğrenciler de 24 Şubat 2019 Pazar günü saat 12.30’da “Okula Giriş Sınavı”na katılacaktır.

Okula Giriş Sınavı’nda belirlenen barajı geçen öğrenciler sınav puan sıralamasına göre PDR uzmanlarımızca mülakata alınacaktır. Baraj altı puan alan öğrencilerin kayıt hakkı bulunmamaktadır. Okul yönetimi kontenjan bulunmayan seviyelerdeki “Okula Giriş Sınavı” nı iptal edebilir.

LİSE

9.SINIFLAR

• 9. sınıflar için ön kaydınızı; okulumuzu ziyaret ederek, web sitemizdeki ön kayıt formunu doldurarak ya da 0 372 253 10 14 numaralı telefonu arayarak yaptırabilirsiniz.
  • 9. sınıflara iki yöntemle öğrenci kabul edilecektir:
    i)  24 Şubat 2019 Pazar günü saat 12.30da yapılacak Okula Giriş ve Bursluluk Sınavı’nda barajı geçen  öğrenciler puan sıralamasına göre PDR birimimizce mülakata alınacaktır.
    ii) LGS Sınavı sonuçlarına göre de lisemize kayıt yapılmaktadır. LGS Sınavı’nda okul yönetimince belirlenecek puanı aşan öğrenciler PDR birimimizce mülakata alınacaktır.
  •  Sınav ve mülakatı olumlu sonuçlanan öğrenci velisinin belirlenen süre içerisinde kayıt işlemlerini yapması ile kayıt süreci tamamlanmış olacaktır.
  • Okula Giriş Sınavı ve LGS Sınavı sonuçlarına göre çeşitli oranlarda burs verilecektir. Burs oranları ayrıca ilan edilecektir.
  • Kayıt yaptıran öğrencilerimize; yabancı dil düzeylerini belirlemek üzere “Kur Belirleme Sınavı” uygulanacaktır.
  •  Web sitesi üzerinden ön kayıt formunu doldurmak için lütfen tıklayınız.

10.SINIFLAR

• Lise 10 sınıflar için ön kaydınızı; okulumuzu ziyaret ederek, web sitemizdeki ön kayıt formunu doldurarak ya da 0 372 253 10 14 numaralı telefonu arayarak yaptırabilirsiniz.
  •  Ön kayıt başvurusu yapan aday öğrenciler, 24 Şubat 2019 Pazar günü saat 12.30’da, İngilizce sorularının da yer aldığı “Okula Giriş Sınavı”na katılacaktır. Lise 10. sınıfta okula kabul için İngilizce dil yeterliliği ön şarttır. Okula Giriş Sınavı’nda belirlenen barajı geçen öğrenciler sınav puan sıralamasına göre PDR birimimizce mülakata alınacaktır. Baraj altı puan alan öğrencilerin kayıt hakkı bulunmamaktadır.
  •  Web sitesi üzerinden ön kayıt formunu doldurmak için lütfen tıklayınız.

Lise 11 ve 12. sınıflara sadece diğer TED okullarından yatay geçişle öğrenci kabul edilmektedir. Bu seviyelere okul dışından öğrenci alınmamaktadır.