Genel Bilgiler

Çağdaş bir Türkiye için eğitimin vazgeçilmez bir öge olduğuna inanmış Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK, 1 Kasım 1925’te TBMM’nin açılışında yaptığı konuşmada, eğitimde istenen seviyeye ulaşmak için özel girişimin çalışmalarına ihtiyaç olduğunu belirtmiş ve bu doğrultuda topluma çağrıda bulunmuştur. Türk Eğitim Derneği, 1928 yılında Atatürk’ün bu vizyonu ışığında hem kendi öz değerlerini özümsemiş hem de modern dünyanın gerektirdiği donanıma sahip, yabancı dil bilen ve ülkemizi her alanda temsil etme yeteneğine sahip gençler yetiştirmek amacıyla Cumhuriyeti kuran kadrolarca faaliyetlerine başlamıştır. 12 Aralık 1939 tarihli Bakanlar Kurulu kararı ile ‘’Kamuya Yararlı Dernek’’ statüsü edilmiştir ve Cumhurbaşkanının himayesindedir. İlk adı Türk Maarif Cemiyeti’dir. 1946 yılından itibaren ise Türk Eğitim Derneği adını almıştır. Türk Eğitim Derneği, başarılı fakat maddi olanakları sınırlı öğrencilere burs vermeyi, yurt içinde ve dışında yabancı dilde eğitim veren okullar ve yurtlar açmayı, Türk eğitim standartlarını çağdaş seviyeye taşıyacak bilimsel platformlar oluşturmayı, eğitim sisteminin sorunları ve çözümleri konusunda toplumu bilinçlendirmeyi ve Türk eğitim politikasının oluşturulmasına katkıda bulunmayı, açtığı okullarda nitelikli öğrenciler yetiştirmeyi misyon edinmiş köklü bir sivil toplum kuruluşudur. 1931 yılında Ankara Koleji ile okullar açmaya başlayan derneğin, yurt içinde ve KKTC’de olmak üzere okulları ve 2012 yılında kurduğu bir üniversitesi vardır. Verdiği karşılıksız burslarla bugüne kadar on binlerce öğrencinin geleceğine ışık tutan bir meşale olmuştur. TED Özel Zonguldak Koleji Okulları, 1958 yılından bu yana kentin en güzel ve merkezi yerinde eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürmekte olan, her öğrencinin ilgi duyduğu ve yetenekli olduğu alanları bulup teşvik etmeyi amaçlayan Zonguldak’ın ilk özel okuludur. Farklı bina gruplarından oluşan TED Özel Zonguldak Koleji, okul bahçeleriyle, oyun parkları ve spor alanlarıyla geniş bir yüz ölçümüne sahiptir. Ağaçların, çiçeklerin ve yeşil dokunun son derece titizlikle korunduğu, öğrencilerin toprakla buluştuğu okulumuz, çevreci duruşuyla da örnek olmaya devam etmektedir. Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda tüm insanların demokratik hak ve özgürlüklerine saygı gösteren ve laik bir ortamda; teknolojiyi kullanan, bireysel farklılıkları önemseyen, yenilikçi ve üretken, özgüveni tam, estetik beğenileri gelişmiş, katılımcı ve paylaşımcı, ülke ve dünya gündemini takip eden, uyumlu, bireyler yetiştiren çağdaş bir eğitim kurumudur. TED Özel Zonguldak Koleji, uyguladığı programlarla öğrencilerinin gelişimsel gereksinimleri karşılamayı, gelişim alanlarının birbiri ile olan dinamik etkileşimini desteklemeyi, öğrencilerinin tüm alanlardaki davranışlarını üst düzeye çıkarmayı ve zenginleştirmeyi hedeflemektedir. Okulumuz, öğrencilerine sunduğu öğretim deneyimleriyle onların zekâ alanlarını geliştirmelerine olanak sağlamayı amaçlayan bir kurumdur. TED Özel Zonguldak Koleji Okulları öğretim ve yönetim kadroları eğitimin anne-baba, öğrenciler, öğretmenler ve diğer okul çalışanları arasında iş birliği demek olduğunun bilincindedir. Eğitim ve öğretimdeki amacımız; Türk Millî Eğitiminin temel esaslarına, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, çağdaş, uygar, özgür düşünceye sahip, spor ve sanatı seven sosyal bireyler yetiştirmektir. TED Özel Zonguldak Koleji Okulları olarak her alanda başarıyı ilke edinen bir eğitimi amaç edinmekte ve bunu sürdürmektedir. Okuldaki eğitim ve öğretim; TED Genel Merkezince onaylanmış programlar doğrultusunda seçilmiş uzman eğitmenler tarafından yürütülmektedir. Modern donanımlara sahip sınıflarıyla ana diline duyarlı, yabancı dile önem veren, gücünü aldığı Türk Eğitim Derneğinin eğitim alanındaki öncü girişimlerine, çağdaş eğitim felsefesiyle katkıda bulunmaktadır. Köklü bir geçmişe, sağlam bir yapıya sahip olan TED Özel Zonguldak Koleji; 1958’den bu yana her alandaki kaliteli eğitim ve öğretim faaliyetleri ile yakaladığı başarıyı yıllar boyu geliştirerek sürdürecek ve güçlü eğitim kadrosuyla fark yaratmaya ve yeni meşaleler yakmaya devam edecektir.