TED Zonguldak Koleji

TED Özel Zonguldak Koleji Okulları, 1958 yılından bu yana kentin en güzel ve merkezi yerinde eğitim ve öğretim faaliyetlerini sürdürmekte olan, Zonguldak’ın ilk özel okuludur.

TED Özel Zonguldak Koleji öğrencileri, öğretmenleri ve çalışanları, mezunları ve velileriyle sürekli büyüyen ve gelişen bir eğitim kurumudur. Öğrenmeyi keyifli hale getiren okul yaşantılarıyla öğrencilerin hayal dünyalarını zenginleştiren, yaratıcılıklarını destekleyen, keşfetme duygusunu geliştiren okulumuz, Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda demokratik ve laik bir duruşa sahiptir.
Evrenselliğin, çağdaş dünyanın bir yapı taşı olduğunu unutmadan, aidiyet duygusunun öneminin bilincinde, kendi kültür ve ulusal zenginliklerini korumayı bilen öğrencileri yaşama hazırlayan TED Özel Zonguldak Koleji, yarınlarını tasarlayabilen bireylerle farkındalık yaratmayı sürdürmektedir.

Farklı bina gruplarından oluşan TED Özel Zonguldak Koleji, okul bahçeleriyle, oyun parklarıyla, spor alanlarıyla geniş bir yüzölçümüne sahiptir. Ağaçların, çiçeklerin ve yeşil dokunun son derece titizlikle korunduğu, öğrencilerin toprakla buluştuğu, betonlaşmanın olanaklar dahilinde sınırlı tutulduğu okulumuz çevreci duruşuyla da örnek olmaya devam etmektedir.