Yabancı Diller

TED Özel Zonguldak Koleji Ortaokulu 5 – 8. sınıflarımızda genel amacımız Avrupa Standartları seviyesinde bir İngilizceyle öğrencilerimizin kendilerini etkin bir şekilde ifade edebilmelerini sağlamaktır. Hızla gelişmekte olan teknolojik değişimlere uygun bir sınıf ortamında yapılan İngilizce derslerimizde, öğrencilerimiz dili dünya üzerindeki diğer kültür ve yaşamlarla ilişkilendirerek öğrenirler. İlkokulda olduğu gibi Ortaokulda da Cambridge ESOL sınavlarına yönelik aktif çalışmalar yapılmaktadır. Ayrıca dilde başarıyı etkin bir şekilde sürdürebilmek için okuma, konuşma ve yazma becerilerine yönelik çalışmalar yapılmaktadır.
Öğrencilerimizin zaman zaman kendi yazdıkları İngilizce Tiyatro oyunlarını sergilemeleri büyük ilgi çekmektedir. Yıl boyunca İngilizce ve Drama öğretmenleriyle yazdıkları oyunları yıl sonunda en iyi şekilde sergileyerek dil öğreniminde sanatın önemini vurgularlar.
Ortaokul öğrencilerine 2. yabancı dil olarak Almanca veya Fransızca dil eğitimi seçmeli ders olarak sunulmaktadır.