Sosyal Bilimler

Sosyal bilimler “İnsanın, toplumun sistemli bir biçimde incelenmesini amaçlayan, bilimsel yönteme uygun düzenli bilgiler” olarak tanımlanmaktadır. Sosyal bilimler içinde tarih, coğrafya, sosyoloji, psikoloji, felsefe, antropoloji, dil bilim, iktisat, eğitim bilimleri, hukuk, sosyoloji, ekonomi, demografi, arkeoloji, iletişim vb. bilim dalları yer alır. Bu dersler aracılığıyla öğrencilere, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı, laik, demokratik, çağdaş değerleri benimseyen ve koruyan, hem milli tarihini hem de dünya tarihini iyi bilen, doğru yorumlayabilen, evrene ait temel unsurları yaşamla ilişkilendirebilen, insan – doğa dengesini kurabilen, çevrelerindeki sosyal, kültürel ve ekonomik olaylarla ilgilenen bireyler olarak yetişmeleri için temel bilgiler verilir. Onlara Atatürk'ün "ulusal kültürümüzü çağdaş uygarlık seviyesinin üstüne çıkarma" ülküsünü gerçekleştirme bilinci kazandırılır.
• Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı,
• Ulusal ve çağdaş değerleri koruyan ve sürdüren,
• Demokratik değerlere saygılı,
• Sosyal yaşamda etkin,