Bir Günümüz Bir Günümüz
  • MİNİKLERİN YENİ YIL EĞLENCESİ

Okul Öncesi

OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI

TED Zonguldak Koleji Vakfı Anaokulu eğitim programı; TED Genel Merkezinin Rehberliği ve MEB Okul Öncesi Eğitim Genel Müdürlüğü’ nün koordinasyonu ile oluşturulan karma bir eğitim programıdır.

Çocuklarımızın bilişsel ve kişilik gelişimlerinin %80’ini tamamladıkları, insan gelişiminin en hızlı ve en duyarlı dönem okul öncesi dönemidir. Bu temel noktadan hareketle çocuklarımızın psikomotor, bilişsel, sosyal- duygusal, dil gelişimi, öz bakım becerileri ve kültürel yönleri gibi çok yönlü gelişimlerini desteklemekteyiz.  Eğitim öğretim ortamını hazırlarken zengin ve uyarıcı çevre olanakları ile çocuklarımızın ilgilerini, ihtiyaçlarını, bireysel farklılıklarını, öğrenme hızlarını ve gelişim özelliklerini dikkate almaktayız. Okul öncesi dönemdeki çocukların tüm gelişim alanlarını eşit şekilde ve belli bir program dâhilinde destekleyerek onların sahip oldukları potansiyeli maksimum düzeyde kullanabilmelerini sağlamayı amaçlamaktayız.

Eğitim programımız çok yönlü gelişimsel bir programdır. Öğrencilerimizin tüm gelişim alanlarında yaratıcılıklarını kullanarak, keşfederek, sorgulayarak, yaparak ve yaşayarak anlamlı deneyimler kazanmalarına yöneliktir. Temel amaçlarımız ise; özgüveni gelişmiş, ahlaki ve kültürel değerlerine sahip çıkan, iletişim becerisine sahip, doğayla dost ve tüm bu özellikleri yaşamına uyarlayabilen bireyler yetiştirmektir. Bu görüşlerden hareketle eğitim programımız; “Proje Temelli Öğrenme”, “Karakter Eğitimi”, “Aile Katılım Programları”, “Mandala Eğitimi”, “gibi çeşitli yöntemler geliştirilerek sosyal sorumluluk projeleri ile desteklenir.