Bir Günümüz Bir Günümüz
Aylık Haber Bülteni Aylık Haber Bülteni
Eğitim Kadromuz Eğitim Kadromuz
  • MUFFİN ETKİNLİĞİ
  • Yıldızlar Sınıfı öğrencilerinden Arda KOÇAL’ın annesi Sibel Hanım ile aile Katılımı
  • Yıldızlar sınıfı öğrencilerimizden Alya YILDIZ’ın annesi Nesrin Hanım ile Aile Katılımı
  • İletişim, teknoloji ve haberleşme teması dahilinde, Anaokulu olarak PTT Soğuksu Şubesi Ziyareti
  • Tomurcuklar sınıfı velilerimizden sevgili Velimiz Gökben Alcan Üstünkol ile Aile Katılımı
  • Yıldızlar sınıfı öğrencilerimizden Ecrin Ela KUYUMCU’ nun annesi Sayın Şükran KUYUMCU ile Aile Katılımı
  • Yıldızlar sınıfı öğrencilerimizden Damla ALAGÖZ’ ün annesi Sayın Pınar ALAGÖZ ile Aile Katılımı
  • Yapraklar grubu öğrencilerinden Ege Önk’ ün annesi Sayın Gülzade Önk ile  aile katılımı
  • Yapraklar grubu öğrencilerinden Can Şen’ in annesi Sayın Sumru Şen ile aile katılımı

ANAOKULU

ANAOKULU EĞİTİM PROGRAMI

TED Zonguldak Koleji Vakfı Anaokulu eğitim programı; TED Genel Merkezinin Rehberliği ve MEB Okul Öncesi Eğitim Genel Müdürlüğü’ nün koordinasyonu ile oluşturulan karma bir eğitim programıdır.

Çocuklarımızın bilişsel ve kişilik gelişimlerinin %80’ini tamamladıkları, insan gelişiminin en hızlı ve en duyarlı dönem okul öncesi dönemidir. Bu temel noktadan hareketle çocuklarımızın psikomotor, bilişsel, sosyal- duygusal, dil gelişimi, öz bakım becerileri ve kültürel yönleri gibi çok yönlü gelişimlerini desteklemekteyiz.  Eğitim öğretim ortamını hazırlarken zengin ve uyarıcı çevre olanakları ile çocuklarımızın ilgilerini, ihtiyaçlarını, bireysel farklılıklarını, öğrenme hızlarını ve gelişim özelliklerini dikkate almaktayız. Okul öncesi dönemdeki çocukların tüm gelişim alanlarını eşit şekilde ve belli bir program dâhilinde destekleyerek onların sahip oldukları potansiyeli maksimum düzeyde kullanabilmelerini sağlamayı amaçlamaktayız.

Eğitim programımız çok yönlü gelişimsel bir programdır. Öğrencilerimizin tüm gelişim alanlarında yaratıcılıklarını kullanarak, keşfederek, sorgulayarak, yaparak ve yaşayarak anlamlı deneyimler kazanmalarına yöneliktir. Temel amaçlarımız ise; özgüveni gelişmiş, ahlaki ve kültürel değerlerine sahip çıkan, iletişim becerisine sahip, doğayla dost ve tüm bu özellikleri yaşamına uyarlayabilen bireyler yetiştirmektir. Bu görüşlerden hareketle eğitim programımız; “Proje Temelli Öğrenme”, “Karakter Eğitimi”, “Aile Katılım Programları”, “Mandala Eğitimi”, “gibi çeşitli yöntemler geliştirilerek sosyal sorumluluk projeleri ile desteklenir.